2013. december 23., hétfő

Vörösboros libacomb velesült zöldségekkel, párolt vöröskáposztával

Mi ezt a menüt ugyan Márton-napkor ettük, de karácsonyra is kiválóan alkalmas.


Hozzávalók (2 főre)
2 hízott libacomb
0,5 kg burgonya
3-4 fej hagyma
2-3 fej alma
só, bors, őrölt rozmaring, fokhagymapor
2,5 dl szűretlen, 100 százalékos almalé
pár ág kakukkfű, levelek leszedegetve
néhány levél zsálya finomra vágva
egy ágacska rozmaring finomra vágva
1 fej vöröskáposzta

Elkészítése
1. A libacombok bőrét bevagdostam, és egy nagy serpenyőben előpirítottam őket. Először a bőrös oldalukat sütöttem 7 percig közepes lángon, aztán fordultak, és ugyanennyi ideig a másik oldalt is elősütöttem.
2. Egy tepsibe tettem a combokat a bőrös oldallal felfelé, majd köréjük szórtam a megtisztított, negyedelt hagymákat, a felkockázott krumplit és a negyedelt almákat. A húst sóztam, borsoztam, és belemasszíroztam a bevagdosott, megpirult bőrbe a fűszereket. Köréöntöttem a bor és az almalé kétharmadát.
3. Másfél óráig 150 fokon sütöttem, amikor szükségesnek éreztem pótoltam alóla a bort és az almalevet. Amikor ez rendben volt, a fóliát levéve pirítottam rá a tetejére.
4. Közben párolt káposztát készítettem hozzá: 

A párolt vöröskáposzta
-egy fej káposztát legyalultam és enyhén besóztam.
-várok, amíg a káposzta kicsit kiengedi a levét, majd ezt követően olajon el kezdem párolni.
-időközben cukrot és ecetet adok hozzá, ízlés szerint. 
-fedő alatt addig párolom, amíg teljesen meg nem puhul.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...