A diós-mandulás alap annyira bevált, hogy mostanában csak ezt szoktam variálni és alakítgatni. Legutóbb naranccsal, fahéjjal, rummal...ha már úgyis mindjárt itt a tél.
Hozzávalók
100 gramm darált mandula
140 gramm darált dió
200 gramm vaj
65 gramm cukor
1 evőkanál kakaópor
100 gramm narancsos étcsoki
3 tojás kettéválasztva
2 narancs leve és reszelt héja
A krémhez
1 tábla Boci étcsoki
1 narancs leve és reszelt héja
kicsi rum
A díszítéshez: narancsgerezdek, rum, fahéj
Elkészítése
- Előkészítek egy kör alakú sütőformát és a sütőt is előmelegítem 190 fokra.
- Habosra keverem a vajat, a cukrot és a tojások sárgáját.
- A masszához hozzáadom a darált diót, a darált mandulát, a kakaóport, majd homogénné keverem az egészet.
- Bekeverem a lereszelt/kis darabokra tört étcsokit és a kakaóport, végül a narancslé és a héj is belekerül a masszába.
- A tojás fehérjéket kemény habbá verem és beleforgatom a tésztába.
- A masszát a tortaformába öntöm és 35 percig sütöm.
- Amíg sül a lap, addig elkészítem a krémet: gőz felett megolvasztom a csokit és a narancslével, narancshéjjal, rummal ízesítem.
- A kész lapra egyneletesen elosztom a krémet, majd végül rumos fahéjba mértott narancsgerezdekkel díszítem a tortát.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...