Kínai otthonról
Hozzávalók
20 dkg csirkemell, felcsíkozva
1 fej vöröshagyma
kevés olaj
kevés liszt
só, fokhagymapor, gyömbér
1 szál répa
1 szál zöldpaprika
1 konzerv ananász
fél konzerv kukorica
80 gramm paradicsompüré
1 kupaknyi ecet
2 teáskanál szójaszósz
egy kis marék szezámmag
Elkészítése
- Elkészítem a mártást: az ananász levét, a szójaszószt, az ecetet, a paradicsompürét összekeverem és kevés lisztet adok hozzá.
- A vöröshagymát apróra vágom és kevés olajon el kezdem pirítani.
- Hozzáadom a paprikát, felkarikázva.
- Hozzáadom a felkarikázott répát és a csirkemellet és addig pirítom, amíg a csirke majdnem teljesen kész lesz.
- Fűszerezem.
- Az ananászokból néhány szeletet feldarabolok és hozzáadom az ételhez.
- A csirkére ráöntöm a szószt és hozzáadom a kukoricát.
- Hagyom egy kicsit még rotyogni.
- Belekavarom az ecetet
- Rizzsel és pirított szezámmaggal megszórva tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...