2012. április 16., hétfő

Mexikói csirkés tortilla

Hozzávalók (2 személyre)
25 dkg csirkemellfilé
4 tortillalap
1 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
10 dkg kolbász
3 paradicsom
3-4 csemegeuborka
20 dkg trappista sajt
erős paprika ízlés szerint
kevés paradicsompüré
kevés olaj
só, bors, cayenne bors, fűszerpaprika

Elkészítése

  1. A csirkemellet apróra darabolom, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítem.
  2. Kevés olajon a felkockázott csirkét megsütöm.
  3. A visszamaradt olajban el kezdem párolni a megtisztított, felkockázott hagymát.
  4. Megszórom cayenne borssal.
  5. Hozzáadom a feldarabolt kolbászt és az összetört fokhagymát
  6. A paradicsomot feldarabolom és hozzáadom a többi hozzávalóhoz.
  7. Az egészet addig főzöm, amíg kevés levet ereszt. (Rakhatok alá kevés vizet is, hogy ne égjen le.)
  8. Szeletekben hozzáadom az erős paprikát és az uborkát is.
  9. A kisült csirkemellet belekeverem ebbe a szószba.
  10. A tortillát forró serpenyőben egy percig pirítom.
  11. A tortillákat megtöltöm a szósszal, a tetejére sajtot reszelek és ezután összetekerem.
  12. Az összetekert tortillákat egymás mellé helyezem egy tűzálló tálba, a tetejüket paradicsompürével megkenem, ezután kevés sajtot szórok rá és 10 percig grillezve sütöm az egészet.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...