Hozzávalók (2 személyre)
25 dkg csirkemellfilé
4 tortillalap
1 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
10 dkg kolbász
3 paradicsom
3-4 csemegeuborka
20 dkg trappista sajt
erős paprika ízlés szerint
kevés paradicsompüré
kevés olaj
só, bors, cayenne bors, fűszerpaprika
Elkészítése
- A csirkemellet apróra darabolom, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítem.
- Kevés olajon a felkockázott csirkét megsütöm.
- A visszamaradt olajban el kezdem párolni a megtisztított, felkockázott hagymát.
- Megszórom cayenne borssal.
- Hozzáadom a feldarabolt kolbászt és az összetört fokhagymát
- A paradicsomot feldarabolom és hozzáadom a többi hozzávalóhoz.
- Az egészet addig főzöm, amíg kevés levet ereszt. (Rakhatok alá kevés vizet is, hogy ne égjen le.)
- Szeletekben hozzáadom az erős paprikát és az uborkát is.
- A kisült csirkemellet belekeverem ebbe a szószba.
- A tortillát forró serpenyőben egy percig pirítom.
- A tortillákat megtöltöm a szósszal, a tetejére sajtot reszelek és ezután összetekerem.
- Az összetekert tortillákat egymás mellé helyezem egy tűzálló tálba, a tetejüket paradicsompürével megkenem, ezután kevés sajtot szórok rá és 10 percig grillezve sütöm az egészet.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...