Hozzávalók
300 gramm zöldborsó
70 gramm prosciutto
kevés olaj
3 gerezd fokhagyma
só, bors, kurkuma
70 gramm parmezán
Elkészítése
- A borsót sós vízben el kezdem főzni.
- Egy másik edényben apró kockákra vágom a prosciuttot és kevés olajon el kezdem pirítani.
- A fokhagymát a prosciuttohoz reszelem és tovább pirítom őket együtt.
- Hozzáadom a rizst és gipszfehérre pirítom.
- Sózom, borsozom és felöntöm kevés vízzel.
- Kevés kurkumát szórok hozzá, majd ha elfőtte a levét, akkor megint öntök hozzá egy keveset, egészen addig, amíg a rizs megpuhul.
- A megfőtt borsó 2/3-át hozzáadom a riszhez, a maradékot kevés főzőlével összeturmixolok és belekeverem a rizottóba.
- A parmezánt lereszelem és hozzáadom a rizottóhoz.
- Melegen tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...