Hozzávalók (2-4 személyre)
1 fej jégsaláta
1 fej lilahagyma
3 szem vajretek
fél doboz fekete olívabogyó
1 pohár tejföl
1 pohár joghurt
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor friss bazsalikom
1 csokor friss petrezselyem
1 teáskanál cukor
fél citrom leve
szárított kakukkfű, só, bors
kevés olaj
Elkészítése
- A jégsalátát megmosom és feltépkedem apró darabokra. A vajretket megtisztítom és felkockázom. A hagymát megtisztítom és felaprítom. Az olajbogyókat félbevágom.
- Egy tálban összekeverem a zöldségeket.
- Elkészítem az öntetet: összekeverem a tejfölt és a joghurtot.
- Sózom, borsozom és meghintem kakukkfűvel.
- Hozzáadom a petrezselymet, a bazsalikomot, a cukrot, a citromlevet és az olajat.
- Botmixerrel egy homogén masszává keverem őket.
- Az öntetet a salátára öntöm és jól belekavarom, majd behűtöm.
- Hidegen tálalom, mi saslikkal fogjuk enni.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...