2012. július 2., hétfő

Rozmaringos sertéskaraj kukoricás rizzsel és uborkasalátával

Hozzávalók (2 személyre)

40 dkg sertéskaraj felszeletelve
só, bors, fokhagymapor, rozmaring
negyed citrom leve
kevés olaj
rizs, konzervkukorica
uborka, ecet, tejföl

Elkészítése

  1. A hússzeleteket egy kicsit megütögetem, majd sós vízben puhára főzöm.
  2. A húsok mindkét oldalát fűszerezem sóval, borssal, szálas rozmariggal, fokhagymaporral, egy fél citrom levével, majd kevés olajon pirosra sütöm.
  3. A rizst megfőzöm, belekeverem a kukoricakonzerv felét-háromnegyedét.
  4. Az uborkát felaprítom, megsózom és megvárom, amíg "kiizzadja" a levét, amit leöntök róla. Ezután ecettel, tejföllel ízlés szerint ízesítem.
  5. A húst a köretekkel együtt tálalom

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...