2012. május 24., csütörtök

Hagymás csirke frankfurti szószban

Hozzávalók



1 szál póréhagyma
4 csirkecombfilé
4 gerezd fokhagyma
kevés olaj
só, bors
2 dl tejföl
2 dl joghurt
egy marék (kb 10-15 kisebb darab) savanyú uborka
kapor, rozmaring
1 csokor friss bazsalikom

Elkészítése

  1. A csirkét apróra darabolom, sóval, borssal ízesítem.
  2. A pórét felaprítom. A fokhagymát megtisztítom és lereszelem.
  3. Kevés olajban a csirkét és a hagymákat együtt megsütöm.
  4. Elkészítem a mártást: a joghurtot és a tejfölt összekeverem.
  5. A bazsalikomot felaprítom és a szárított fűszerekkel együtt a szószba keverem.
  6. Botmixerrel krémesítem.
  7. Hozzákeverem a felkarikázott uborkát is.
  8. Petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...