A bulgur tulajdonképpen nem más, mint tört búza, mely úgy készült, hogy a még éretlen búzaszemeket megpárolják, kiszárítják, majd durvára összetörik. Forró vízben 10-15 perc alatt megpuhul. Íze a dióéhoz hasonló. Általában köretként fogyasztjuk, de készülhet belőle saláta is, amit kisirnek is neveznek. A salátába általában hagyma, petrezselyem, paradicsom, paprika, citromlé, uborka vagy saláta kerül. Az én változatom így néz ki:
Hozzávalók (2 személyre):
2 csirkemell
só, bors, szárított gyömbér, szójaszósz
kevés olaj
25 dkg bulgur
2 szem paradicsom
fél kígyóuborka
fűszerpaprika, szárított kapor, szárított bazsalikom
1 csokor friss petrezselyem
Elkészítése:
- A csirkemelleket kiklopfolom, befűszerezem és olajban kisütöm őket. Végül csíkokra vágom és félreteszem.
- A bulgurt sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm. Fűszerpaprikával színezem.
- A paradicsomot és az uborkát megtisztítom és apró kockákra vágom.
- A petrezselymet felaprítom.
- Egy tálban összekeverem a bulgurt, a paradicsomot, az uborkát, a petrezselymet és megszórom kaporral és bazsalikommal.
- A salátát egy tálra halmozom, tetejére rakom a csirkemellcsíkokat és így tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...