Azt gondolnánk, hogy húsleves a világon a legegyszerűbben elkészíthető étel. Ez igaz is, de közben annyiféleképpen el lehet rontani: könnyen elsózhatjuk vagy bezavarhatjuk a színét. Én így szoktam elkészíteni és legtöbbször nagyon jól sikerül.
Hozzávalók (4 személyre)
1 teáskanál kacsazsír (furcsának hangzik, de ez fogja megadni a leves színét)
2 szál répa
2 szál fehérrépa
1 szem karalábé
1 szem zeller
1 szem burgonya
1 fej hagyma
1 fej fokhagyma
20 dkg borsó
1 csokor zellerzöld, 1 csokor friss petrezselyem
só, bors
Elkészítése
- Sós vízben felrakom főni a csirkemellet. Forrás után leszedem a leves habját, majd alacsonyra állítom a főzőlap hőmérsékletét.
- A zöldségeket meghámozom és tetszés szerint feldarabolom. (a hagymát csak megtisztítom, a fokhagymát csak megmosom, mert ezek egészben kerülnek a levesbe)
- A borsó kivételével az összes zöldséget a leveshez adom + belekerül a kacsazsír is.
- Fűszerezem és lassú lángon addig főzöm a levest, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Hozzáadom a borsót és a zöldfűszereket és még néhány percig főzöm az egészet.
- A zöldfűszereket, a hagymákat és a húst kiszedem és külön tálalom a leveshez.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...