Valójában egy igen érdekes zöldborsó levesről van szó, mely nevét intenzív zöld színéről kapta. Lustának pedig azért lusta, mert 10 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók
3 szál újhagyma
200 gramm fagyasztott zöldborsó
só, bors, fokhagymapor
alaplé
1 csokor friss bazsalikom
2 dl tej
Elkészítése
- A hagymát felkarikázom és a felhevített vajon el kezdem pirítani.
- Néhány perc után felöntöm az alaplével és hozzáadom a zöldborsót.
- Addig főzöm, amíg a zöldborsó megpuhul.
- Hozzáadom a friss bazsalikomot és megfűszerezem.
- Botmixerrel krémesítem, de nem kell az összes hozzávalót összeturmixolni, maradhatnak benne borsószemek, kisebb hagymadarabok.
- Belekeverem a tejet és melegen tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...