2012. július 17., kedd

Villámgyors Tex-Mex rizs

A Tex-Mex a texasi és a mexikói ételek kombinációjából született amerikai konyha. A Tex-Mex ételekbe általában olvasztott sajt, marha- vagy sertéshús, bab és erős fűszerek kerülnek. Ide tartozik néhány fajitas, nachos, chili con queso és chili con carne recept is. Én most egy rizsételt készítettem Tex-Mex módra.

Hozzávalók (4 személyre)

20 dkg bacon
egy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
200 gramm rizs
400 gramm konzerv vörösbab
400 gramm konzerv kukorica
1 csokor friss petrezselyem
kevés olaj
só, bors

Elkészítése

  1. A bacont, a hagymát felaprítom és kevés olajon el kezdem pirítani őket.
  2. Hozzájuk öntöm a rizst és még néhány percig pirítom az egészet.
  3. sózom, borsozom.
  4. Felöntöm kevés vízzel és megvárom, amíg a rizs magába szívja a folyadékot és ezt annyiszor ismétlem meg, amíg a rizs majdnem teljesen megpuhul.
  5. Hozzáadom a babot és a kukoricát és még néhány percig együtt főzöm a hozzávalókat. (amíg a rizs teljesen megpuhul.)
  6. A petrezselymet apróra vágom és hozzáadom az ételhez, majd tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...