2012. július 13., péntek

Lazacos paella

Hozzávalók (2-4 személyre)

250 gramm vadlazac
250 gramm rizs
200 gramm zöldborsó
1 szál póréhagyma
10 dkg bacon
2 gerezd fokhagyma
só, bors
kevés olaj

Elkészítése

  1. A felkarikázott póréhagymát és a felaprított bacont és az összetört fokhagymagerezdeket kevés olajon el kezdem pirítani.
  2. A serpenyőbe szórom a rizst és még néhány percig pirítom az egészet.
  3. Sózom és borsozom az ételt.
  4. A serpenyőt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a rizst. (Mikor elfőtte a levet, akkor pótolom, egészen addig, amíg a rizs megpuhul.)
  5. Hozzáadom az felkockázott lazacot is és tovább főzöm az ételt, amíg a hal késszé fő.
  6. Az utolsó percekben hozzáadom a borsót és addig főzöm, amíg megpuhul.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...