Hozzávalók (2-4 személyre)
250 gramm rizs
200 gramm zöldborsó
1 szál póréhagyma
10 dkg bacon
2 gerezd fokhagyma
só, bors
kevés olaj
Elkészítése
- A felkarikázott póréhagymát és a felaprított bacont és az összetört fokhagymagerezdeket kevés olajon el kezdem pirítani.
- A serpenyőbe szórom a rizst és még néhány percig pirítom az egészet.
- Sózom és borsozom az ételt.
- A serpenyőt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a rizst. (Mikor elfőtte a levet, akkor pótolom, egészen addig, amíg a rizs megpuhul.)
- Hozzáadom az felkockázott lazacot is és tovább főzöm az ételt, amíg a hal késszé fő.
- Az utolsó percekben hozzáadom a borsót és addig főzöm, amíg megpuhul.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...