A brassói aprópecsenye egy klasszikus magyar étel. Elkészítése gyors és egyszerű, s mivel nagyon népszerű étel, rengeteg változata létezik, én az édesanyám verzióját szeretem a legjobban, mely a következőképpen néz ki.
Hozzávalók (2 személyre)
40 dkg sertéscomb (kicsontozva)
80 dkg burgonya
4-5 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors, fokhagymapor
Elkészítése
- A sertéscombot apró kockákra darabolom és megsózom.
- A fokhagymát megtisztítom és apróra vágom.
- Kevés olajon el kezdem sütni a húst a fokhagymával.
- Mikor a hús kifehéredett folyamatosan kevés vizet öntök hozzá és puhára főzöm.
- A puhára főtt húsról leöntöm a vizet, fokhagymaport és bors szórok rá és bő olajban pirosra sütöm.
- A húst egy tálba rakom, a maradék olajban pedig megsütöm az előre besózott burgonyát.
- Az elkészült burgonyát kiszedem, a húsos tálba rakom és összeforgatom őket.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...