A hagyományos magyar ételek közül az egyik legnépszerűbb a paprikás krumpli. Nem hiába, hiszen elkészítése egyszerű és olcsó - az eredmény kiadós és kimondottan finom. Íme a recept.
Hozzávalók (4-6 személyre)
2 szál parasztkolbász (kb 0,5 kg.)
2 fej hagyma
kevés olaj
só, fokhagymapor
2-3 kávéskanál fűszerpaprika
Elkészítése
- A hagymát megtisztítom és felaprítom, majd kevés olajon el kezdem párolni.
- A kolbászt felkarikázom és hozzáadom a hagymához.
- Az egészet megsózom, meghintem fokhagymaporral és hozzáadom a fűszerpaprikát is.
- Még néhány percig pirítom a hagymát és a kolbászt a fűszerekkel együtt.
- Hozzáadom a megtisztított és felkarikázott burgonyát.
- Annyi vizet öntök a lábasba, hogy ellepje a krumplit.
- Ha szükséges, akkor még ízesítem.
- Addig főzöm az egészet közepes lángon, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...