2012. február 27., hétfő

Paprikás krumpli

A hagyományos magyar ételek közül az egyik legnépszerűbb a paprikás krumpli. Nem hiába, hiszen elkészítése egyszerű és olcsó -  az eredmény kiadós és kimondottan finom. Íme a recept.


Hozzávalók (4-6 személyre)

2 kg burgonya
2 szál parasztkolbász (kb 0,5 kg.)
2 fej hagyma
kevés olaj
só, fokhagymapor
2-3 kávéskanál fűszerpaprika






Elkészítése

  1. A hagymát megtisztítom és felaprítom, majd kevés olajon el kezdem párolni.
  2. A kolbászt felkarikázom és hozzáadom a hagymához.
  3. Az egészet megsózom, meghintem fokhagymaporral és hozzáadom a fűszerpaprikát is.
  4. Még néhány percig pirítom a hagymát és a kolbászt a fűszerekkel együtt.
  5. Hozzáadom a megtisztított és felkarikázott burgonyát.
  6. Annyi vizet öntök a lábasba, hogy ellepje a krumplit.
  7. Ha szükséges, akkor még ízesítem.
  8. Addig főzöm az egészet közepes lángon, amíg a burgonya teljesen megpuhul.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...