Hagymakrémlevest készítettem három féle hagymából. A végeredmény zseniális lett!
Hozzávalók (3-4 személyre)
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma
kevés olaj
2 húsleveskocka
1 szem burgonya
1 szál póréhagyma
provanszi fűszerek, só, bors, szerecsendió
2 dl tejszín
Elkészítése
- Aprítóban a répát, a lilahagymát és a vöröshagymát felaprítom. (Ha nincs aprítónk, akkor vágjuk őket minél kisebb darabokra.)
- Egy serpenyőben olajat hevítek és a felaprított zöldségeket el kezdem pirítani az olajon.
- Hozzáadom a meghámozott, kockára vágott burgonyát. Még néhány percig együtt pirítom őket.
- Az egészet felöntöm kb. 1 liter vízzel és hozzáadom a húsleveskockákat.
- sózom, borsozom.
- Hozzáadom a felkarikázott póréhagymát és az egészet addig főzőm, amíg minden zöldség megpuhul.
- Botmixerrel krémesítem a levest.
- Hozzáadom a tejszínt és tetszés szerint fűszerezem a levest.
- felforralom és leveszem a tűzről.
- Melegen, reszelt sajttal tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...