Ma egy igazi magyaros, egytálételszerű levest készítettem el.
Hozzávalók (4-6 személyre)
libazsír
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
20 dkg bacon
20 dkg lecsókolbász
1 szál répa
1 szál fehérrépa
1 szem burgonya
3 babérlevél
400 gramm fehérbab (konzerv)
liszt, olaj, fűszerpaprika
2 kupaknyi ecet
só, bors
Elkészítése
- A liba zsírjában az apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom.
- Hozzáadom a felkarikázott lecsókolbászt és a felkockázott bacont és tovább pirítom.
- A lábosba kerülnek a zöldségek is: a fokhagyma, a felkarikázott répa, a felkarikázott fehérrépa és a kockára vágott burgonya.
- Hozzáadom a babérlevelet.
- Felöntöm az egészet vízzel és addig főzöm lassú lángon az összetevőket, amíg mindegyik megpuhul.
- Sózom, borsozom.
- hozzáadom az ecetet.
- Ezután hozzáadom a fehérbabot és amíg az egész felforr addig elkészítem a piros rántást. (Piros rántás: a lisztet összekeverem a forró olajjal és el kezdem hevíteni, amíg a liszt megbarnul. Ezután hozzáadom a fűszerpaprikát.)
- Forrás után besűrítem a levest a piros rántással.
- Tejföllel és puha kenyérrel tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...