2012. február 6., hétfő

Jókai bableves - gazdagon

Ma egy igazi magyaros, egytálételszerű levest készítettem el.


Hozzávalók (4-6 személyre)
libazsír
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
20 dkg bacon
20 dkg lecsókolbász
1 szál répa
1 szál fehérrépa
1 szem burgonya
3 babérlevél
400 gramm fehérbab (konzerv)
liszt, olaj, fűszerpaprika
2 kupaknyi ecet
só, bors

Elkészítése

  1. A liba zsírjában az apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom.
  2. Hozzáadom a felkarikázott lecsókolbászt és a felkockázott bacont és tovább pirítom.
  3. A lábosba kerülnek a zöldségek is: a fokhagyma, a felkarikázott répa, a felkarikázott fehérrépa és a kockára vágott burgonya.
  4. Hozzáadom a babérlevelet.
  5. Felöntöm az egészet vízzel és addig főzöm lassú lángon az összetevőket, amíg mindegyik megpuhul.
  6. Sózom, borsozom.
  7. hozzáadom az ecetet.
  8. Ezután hozzáadom a fehérbabot és amíg az egész felforr addig elkészítem a piros rántást. (Piros rántás: a lisztet összekeverem a forró olajjal és el kezdem hevíteni, amíg a liszt megbarnul. Ezután hozzáadom a fűszerpaprikát.)
  9. Forrás után besűrítem a levest a piros rántással.
  10. Tejföllel és puha kenyérrel tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...