2012. február 1., szerda

Burgonyapite

Ha kihagyjuk belőle a bacont, akkor igazán nagyszerű vegetáriánus étel lesz belőle.
Hozzávalók (2 személyre)
1,5 kg burgonya
2 evőkanál vaj
3 dl tej

1 evőkanál liszt
5 dkg bacon

25 dkg sajt

Elkészítése

  1. A burgonyát meghámozom, felkarikázom és 10 perc alatt sós vízben előfőzöm.
  2. Elkészítem a besamel mártást: a vajat felolvasztom, beleszórom a lisztet, majd felengedem tejjel és felforralom. Mivel azt szeretném, hogy a mártás teljesen csomómentes legyen, ezért botmixerrel is krémesítem.
  3. A burgonyát egy tűzálló tálba rétegzem, amit előtte libazsírral kikentem. A rétegek közé besamelt öntök.
  4. A tetejére kerül a felaprított bacon és a maradék besamel.
  5. A végén megszórom a lereszelt sajttal és 25 perc alatt pirosra sütöm.




0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...