Ha kihagyjuk belőle a bacont, akkor igazán nagyszerű vegetáriánus étel lesz belőle.
Hozzávalók (2 személyre)
1,5 kg burgonya
2 evőkanál vaj
3 dl tej
5 dkg bacon
só
25 dkg sajt
Elkészítése
- A burgonyát meghámozom, felkarikázom és 10 perc alatt sós vízben előfőzöm.
- Elkészítem a besamel mártást: a vajat felolvasztom, beleszórom a lisztet, majd felengedem tejjel és felforralom. Mivel azt szeretném, hogy a mártás teljesen csomómentes legyen, ezért botmixerrel is krémesítem.
- A burgonyát egy tűzálló tálba rétegzem, amit előtte libazsírral kikentem. A rétegek közé besamelt öntök.
- A tetejére kerül a felaprított bacon és a maradék besamel.
- A végén megszórom a lereszelt sajttal és 25 perc alatt pirosra sütöm.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...