2012. február 10., péntek

Töltött paprika

A töltött paprika egy igazi magyar specialitás. Jellegzetes étel, kiváló ízekkel. Ezzel biztosan elkápráztathatjuk vendégeinket :)


Hozzávalók (4 személyre)
1 liter 100%-os paradicsomlé
2 evőkanál liszt
egy kevés olaj
kevés cukor
25 dkg darált sertéshús
15 dkg rizs, előfőzve
só, bors
1 fej hagyma
4-5 paprika


Elkészítése

  1. A riszt előfőzöm.
  2. Fehér rántást készítek liszt és olaj keverékéből, majd ha kész, akkor felöntöm a paradicsomlével.
  3. Besűrítem, cukrozom, és ha kell, akkor még ízesítem.
  4. A rizst, a húst és a felaprított hagymát masszává gyúrom, sózom, borsozom és beletöltöm a kimagozott paprikákba.
  5. A maradék húsból gombócokat gyúrok.
  6. Vízben puhára főzőm a gombócokat és a paprikát, majd ha készen vannak, akkor áthelyezem a paradicsomszószba és ott még néhány percig főzöm.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...