A zöldborsó vagy cukorborsó B1, B2 és C-vitaminban (20 mg/100 g) gazdag. Jelentős szénhidrát forrás és kalóriatartalma a burgonyáét közelíti meg, viszont fehérjéből háromszor annyit tartalmaz, mint a krumpli. Sokféleképp elkészíthető, krémlevesként igazán különleges fogás varázsolható belőle.
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
kevés kacsazsír
1 szál répa
300 gramm fagyasztott zöldborsó
só, bors, fokhagymapor
2 dl tejszín
1 csokor friss bazsalikom
Elkészítése
- A kacsazsírt felolvasztom.
- Hozzáadom a megtisztított, felkockázott vöröshagymát és a megtisztított, apróra vágott sárgarépát.
- A zöldségeket néhány percig együtt pirítom, amíg a hagyma üveges lesz.
- 1 liter vizet öntök hozzá és hozzáadom a zöldborsót.
- Körülbelül 25-30 percig főzöm a leves közepes lángon.
- Hozzáadom a tejszínt és felforralom.
- A bazsalikomot felaprítva a levesbe szórom
- Botmixerrel krémesítem.
- Reszelt sajttal meghintve tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...