2012. március 13., kedd

Bazsalikomos zöldborsókrémleves

A zöldborsó vagy cukorborsó B1, B2 és C-vitaminban (20 mg/100 g) gazdag. Jelentős szénhidrát forrás és kalóriatartalma a burgonyáét közelíti meg, viszont fehérjéből háromszor annyit tartalmaz, mint a krumpli. Sokféleképp elkészíthető, krémlevesként igazán különleges fogás varázsolható belőle.

Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
kevés kacsazsír
1 szál répa
300 gramm fagyasztott zöldborsó
só, bors, fokhagymapor
2 dl tejszín
1 csokor friss bazsalikom

Elkészítése

  1. A kacsazsírt felolvasztom.
  2. Hozzáadom a megtisztított, felkockázott vöröshagymát és a megtisztított, apróra vágott sárgarépát.
  3. A zöldségeket néhány percig együtt pirítom, amíg a hagyma üveges lesz.
  4. 1 liter vizet öntök hozzá és hozzáadom a zöldborsót.
  5. Körülbelül 25-30 percig főzöm a leves közepes lángon.
  6. Hozzáadom a tejszínt és felforralom.
  7. A bazsalikomot felaprítva a levesbe szórom
  8. Botmixerrel krémesítem.
  9. Reszelt sajttal meghintve tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...