A görög saláta (görögül χωριάτικη, horiatiki, vagyis falusi saláta) egy nyárias jellegű mediterrán saláta. Hagyományosan görög étel. Az eredeti változat paradicsomot, uborkát, lilahagymát, fekete olívabogyót és fetasajtot tartalmaz. Sóval, borssal, szárított oregánóval fűszerezik, olívaolajjal teszik ízesebbé. Gyakori hozzá a citromléből és ecetből készült öntet is. Eredetileg a sajtot egészben tálalják a salátához, most én is így tettem.
Hozzávalók (2 személyre)
1 fej lilahagyma
1 szál uborka
3 szem paradicsom
1 üveg fekete olívabogyó
150 gramm fetasajt
friss bazsalikom, só, bors, fokhagymapor
Elkészítése
- A zöldségeket julienre (vékony csíkokra) szeletelem és összekavarom őket egy tálban.
- A tálba belemorzsolom az olívabogyót is.
- A fűszerekkel ízesítem és néhány órán keresztül pihentetem a hűtőben.
- A levét leszűrve egy tálra halmozom a salátát.
- Tálaláskor a tetejére helyezem a sajtot.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...