A jamón serrano vagy serrano sonka egy szárazon pácolt spanyol sonka, melyet általában nyersen, vékony szeletekre vágva szolgálnak fel. Nagyon hasonlít a francia jambon de Bayonne-hoz és az olas prosciutto crudohoz.
Hozzávalók
1 evőkanál kacsazsír
4 szelet serrano sonka
1 szál póréhagyma
175 gramm rizs
1 húsleveskocka
200 gramm fagyasztott zöldborsó
80 gramm parmezán sajt
só, bors, fokhagymapor
Elkészítése
- Az olajat egy serpenyőben felolvasztom és hozzáadom a felkockázott sonkát.
- A sonkát két percig pirítom, addig a póréhagymát félbevágom és felszeletelem.
- A sonkához hozzáadom a hagymát és együtt pirítom őket.
- Rájuk szórom a rizst és további 3 percig pirítom az egészet.
- Sózom, borsozom, fokhagymaport szórok a hozzávalókra és egy pohár vízzel felengedem a rizst.
- Hozzáadom a húsleveskockát.
- Körülbelül 20 perc alatt puhára főzöm a rizst. (Ha elfő a leve, akkor fokozatosan pótolom.)
- Hozzáadom a borsót és még néhány percig főzöm.
- Belereszelem a sajtot és megvárom, amíg beleolvad.
- Akkor van készen, mikor egy krémes állagú masszát kapok és a rizs teljesen puha. Legyen folyós és ne ragadjon rá a tányérra.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...