2012. március 6., kedd

Tagliatelle con pomodoro e crema

A tagliatelle egy olasz tésztafajta, mely Emilia-Romagna és Marches vidékéről származik. Lapos, hosszú szalagokból áll, melyek körülbelül 0,65-1 cm szélesek. A legenda szerint ezt a tésztafajtát egy olasz szakács hozta létre, akit megihlettek Lucrezia d'Este esküvői frizurájának fürtjei. Valószínűleg nem innen ered a tészta, de a történet mindenesetre aranyos. Én most rizsből készült tésztát főztem és egy finom paradicsomos-tejszínes szószt álmodtam meg hozzá.

Hozzávalók (4 személyre)

1 nagy fej vöröshagyma
1 szál répa
kevés zsiradék
1×400 gramm hámozott paradicsom
80 gramm paradicsomsűrítmény
2,5 dl tejszín
só, bors, fokhagymapor, kevés cukor
1 csokor friss bazsalikom




Elkészítése

  1. A hagymát és a répát megtisztítom és felaprítom, majd a zsiradékon néhány percig pirítom őket.
  2. Hozzáadom a hámozott paradicsomot és a sűrítményt is.
  3. Hozzáöntöm a tejszínt
  4. Fűszerezem.
  5. A bazsalikomot felaprítom és beleszórom a szószba.
  6. Botmixerrel krémesítem a szószt.



0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...