A tagliatelle egy olasz tésztafajta, mely Emilia-Romagna és Marches vidékéről származik. Lapos, hosszú szalagokból áll, melyek körülbelül 0,65-1 cm szélesek. A legenda szerint ezt a tésztafajtát egy olasz szakács hozta létre, akit megihlettek Lucrezia d'Este esküvői frizurájának fürtjei. Valószínűleg nem innen ered a tészta, de a történet mindenesetre aranyos. Én most rizsből készült tésztát főztem és egy finom paradicsomos-tejszínes szószt álmodtam meg hozzá.
Hozzávalók (4 személyre)
1 szál répa
kevés zsiradék
1×400 gramm hámozott paradicsom
80 gramm paradicsomsűrítmény
2,5 dl tejszín
só, bors, fokhagymapor, kevés cukor
1 csokor friss bazsalikom
Elkészítése
- A hagymát és a répát megtisztítom és felaprítom, majd a zsiradékon néhány percig pirítom őket.
- Hozzáadom a hámozott paradicsomot és a sűrítményt is.
- Hozzáöntöm a tejszínt
- Fűszerezem.
- A bazsalikomot felaprítom és beleszórom a szószba.
- Botmixerrel krémesítem a szószt.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...