2012. január 18., szerda

Bacon-be tekert csirkemáj, petrezselymes burgonyával

D-vitaminban gazdag menü :)

Hozzávalók (2-3 személyre)
400 gramm csirkemáj
1 fej lilahagyma
só, bors, fokhagymapor
200 gramm bacon
olaj

a körethez
1 kg burgonya
olaj
só, szárított petrezselyem, szárított bazsalikom
2 csokor friss petrezselyem, durvára vágva





Elkészítése

  • A májat borssal és fokhagymaporral fűszerezem, majd 45 perc alatt megpárolom a lilahagymával együtt. (ez történhet sütőzacskóban, fedeles serpenyőben esetleg párolóban. Én az utóbbit használtam.)
  • Ezután minden darabot besózok, baconbe csavarom és olajban pirosra sütök.
  • A burgonyát meghámozom, vékony szeletekre vágom és olajon el kezdem sütni. (Hozzáadhatom a máj mellett párolt lilahagymát is.)
  • Néhány perc sütés után kevés vízzel felöntöm és puhára főzöm, majd a végén még sütöm egy keveset.
  • Durvára töröm, sózom, hozzáadom a friss petrezselymet és a szárítottat is, valamint a szárított bazsalikomot.
  • Azonnal tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...