A camembert egy puha és krémes, felszínen érlelt tehéntejből készült sajt. Először a 18-században állították elő Normandiában. A sajtot Marie Harelnek köszönhetjük, aki Brie sajtból állította elő. A sajt jellegzetes ízét a benne levő kémiai anyagoknak köszönheti, mint például az ammóniának, borostyánkősavnak és a sónak. Bármilyen ételt különlegessé varázsolhatunk vele. Például a pulykacombot is.
Hozzávalók (2 személyre)
1 pulykacombfilé
150 gramm camembert
só, bors, provanszi fűszerek
olaj
zöldhagyma
sütőzacskó, hústű
Elkészítése
- A pulykamellett szétterítem és a belsejét befűszerezem.
- Ezután nagyobb darabokban belerakom a camembert-t, majd összehajtom és hústűvel az egészet összetűzöm.
- Ezután a hús külső részét megsózom és borsozom, majd kevés olajon serpenyőben elősütöm. (kevés hagymával)
- Ezután tűzálló tálba teszem, sütőzacskót húzok rá, majd fél óráig sütöm, az utolsó 10 percben megpirítva a tetejét.
- Burgonyapürével tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...