A thai konyha számos délkelet-ázsiai hagyományt ötvöz. A thai ételek könnyűek viszont erőteljes aromával rendelkeznek. A thai konyha fűszeressége jól ismert. Mint más ázsiai konyháknál itt is az ételek három legfontosabb jellemzői az egynesúly, a részletek és a variációk. A thai étel három íz egyensúlyán alapul: a savanyún, az édesen és a sóson. A következő fogást Gordon Ramsay ihlette, aki azt állítja, hogy a thai, wokban készített ételekbe is gyakran tesznek pirított magvakat, így ő is hasonlóan tesz.
Hozzávalók (2 személyre)
400 gramm csirkemellfilé, apró falatokra vágva
3 szál zöldhagyma
1 fej lilahagyma
80 gramm kesudió
200 gramm kukorica (konzerv)
1-2 evőkanál szójaszósz
1 szál erős paprika
olaj
só, bors, fokhagymapor, csipetnyi cukor
Elkészítése
- A dobva-rázva sütött ételeknél először érdemes előkészülni, hogy később a hozzávalókat csak bele kelljen dobálni a wokba. Én is így teszek: a csirkét fűszerezem (só, bors, fokhagymapor), a hagymát felszeletelem, az újhagymát átlósan 3 cm-es nagyságúra darabolom és a paprikát apróra darabolom.
- A kesuiót olajban aranybarnára sütöm, majd félreteszem.
- A wokban kevés olajon el kezdem pirítani a hagymákat és a paprikát.
- Hozzáadom a csirkehúst és dobva-rázva addig sütöm, amíg teljesen átsül.
- Ezután hozzáadom a kukoricát, a szójaszószt és a cukrot, majd egy percig még kevergetem.
- Legvégül belekerül a kesudió.
- Párolt rizzsel tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...