A Waldorf saláta tradicionálisan friss almából, zellerből és dióból készült. Öntetként majonézt használnak hozzás és salátaágyon szolgálják fel mint előételt vagy egy könnyed fogást.
A salátát először 1893 és 1896 között valamikor készíthették el a Waldorf Hotelben, New York Cityben. A megalkotója pedig Oscar Tschirky, az akkori főszakács volt. 1896-ban került bele a szakácskönyvbe, mint "Waldorf Oscar"-ja, de az eredeti recept nem tartalmazott diót, ez az összetevő csak egy 1928-as szakácskönyvben jelent meg először. Én nem majonézes öntettel készítem, a tojásallergiámra tekintettel, de ízre nem különbözik az eredetitől.
Hozzávalók (2 személyre)
1 nagyobb alma (savanyú)fél zeller
1 pohár tejföl
1 kávéskanál mustár
2 marék dió
kevés citromlé
Elkészítése
- Az aprítóba teszem az almát és a zellert és együtt felaprítom őket. (ha nincs aprítónk, akkor reszelővel is le lehet reszelni az almát és a zellert is.)
- Egy tálba rakom az így keletkezett "masszát" egy belekavarom a tejfölt és a mustárt.
- A diót durvára töröm és belekeverem a salátába.
- Egy kevés citromlével még pikánsabbá tehetjük.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...