A csirke fajitas tradicionálisan egy mexikói étel, mely egy grillezett fogás tortillán tálalva. A szó csíkokat jelent, ami a csíkokra vágott marhahúsról kapta a nevét. Ez a népszerű fogás azonban ma már nemcsak marhából, hanem csirkéből, disznóból vagy akár rákból is készülhet. Az éttermekben általában hagymával és kaliforniai paprikával készítik el, salátával, tejföllel, guacamole-val, salsával, sajttal és paradicsommal szolgálják fel. Most az én változatomat ismerhetitek meg.
Hozzávalók (2-3 személyre)
1 nagyobb csirkemell1+1 nagy fej lilahagyma
1 db nagy kaliforniai paprika
2-3 marék rizs
4 szem paradicsom
olaj
só, bors, fűszerpaprika, kurkuma
Elkészítése
- A rizst felrakom főni. A vízbe a só mellé, 2-3 csipet kurkumát is teszek, így a rizs szép sárga lesz.
- Egy serpenyőbe olajat hevítek. A hagymát felszeletelem és a forró olajban el kezdem pirítani.
- A húst kockákra vágom, sózom, borsozom, a paprikát felcsíkozom.
- Mikor a hagyma kiengedte a levét, akkor a húst és a paprikát beledobom a serpenyőbe.
- Addig sütöm, amíg a hús jól átsül.
- Két-három csipet fűszerpaprikával összedolgozom az egészet.
- Paradicsom salátával (paradicsom apróra vágva+hagyma apróra vágva+só+olaj), rizzsel és tejföllel tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...