http://www.facebook.com/jamiekonyhaja |
A fusili lehet üreges vagy tömör. A tömör változatot fusili bucatinak is nevezik.
Én most ebből a klassz és mókás tésztából tésztasalátát készítettem.
Hozzávalók (2 személyre)
25 dkg fusilli tészta10 dkg gyulai kolbász
egy fej vöröshagyma
2 szem paradicsom
1 db zöld és 1 db piros kaliforniai paprika
fél konzerv kukorica
1×400 gramm vörösbabkonzerv
8 dkg füstölt sajt
só, olaj
Elkészítése
- A tésztát a csomagoláson leírtak szerint megfőzöm.
- A hagymát apróra vágom és olajon dinsztelni kezdem.
- A kolbászt apró darabokra vágom és rárakom a hagymára. Megvárom, amíg kisül a zsírja.
- A paprikákat felkockázom és beleöntöm a darabokat a lábosba.
- Hozzáadom a kukoricát és a leszűrt babot.
- Belekerülnek a paradicsomok, apróra vágva.
- sózom és hagyom kicsit rotyogni. (amíg levet ereszt)
- Végül összekeverem a tésztával és melegen, füstölt sajttal a tetején tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...