A szezámmagos csirke egy kínai eredetű fogás, melyet igen gyakran megtalálunk a különböző kínai gyorsbüfékben. Az ételt Kínában Tso csirkéjének hívják. Általában tojásos rizzsel vagy brokkolival tálalják, én az előbbit próbáltam elkészíteni, kevés sikerrel, eléggé ragadós lett a végeredmény, viszont maga a csirke isteni, így inkább azzal büszkélkednék.
Hozzávalók (2 személyre)
2 kicsi csirkemell, kockákra vágva
9 evőkanál liszt
egy evőkanál olaj
egy tojás
egy dl víz
fél csomag sütőpor
egy kávéskanál só
Hozzávalók (2 személyre)
2 kicsi csirkemell, kockákra vágva
9 evőkanál liszt
egy evőkanál olaj
egy tojás
egy dl víz
fél csomag sütőpor
egy kávéskanál só
150 gramm méz
1 evőkanál erős pista
250 gramm ketchup
4 evőkanál szezámmag
olaj a sütéshez
só és cukor
Elkészítése
só és cukor
Elkészítése
- Egy masszát készítek a lisztből, tojásból, olajból, vízből, sütőporból és megsózom. Ez lesz a csirke bundája. (Botmixerrel simára lehet dolgozni a tésztát.)
- A mézet, Erős Pistát, ketchupot összekeverem és beledolgozom a szezámmagot.
- A csirkekockákat sóval és cukorral fűszerezem és beleforgatom a tésztába.
- Bő olajba belekanalazom a csirke kockáit, úgyí, hogy bőven jusson rá a tésztából és szép pirosra sütöm őket.
- Még forrón beleforgatom őket a szezámos mártásba, majd egy tálra rakom őket, a rizs mellé.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...