Bizonyára veled is megesik, hogy vágysz valami újdonságra, egy olyan ételre, amit még sosem kóstoltál. Természetesen így sem akarsz hosszan vesződni az étellel, mert sietned kell a munkahelyedre, az egyetemre, a bankba satöbbi. Ilyenkor kell bevetni a különböző mártásokat, szószókat: gyorsan kész vagyunk velük és mégis változatossá, különlegessé tehetjük velük még a legegyszerűbb ételeket is. Most két olyan mártást mutatok be, melyek a sült szárnyasokhoz kiválóak.
Az alaprecept: sült csirkemell zöldségkörettel
Hozzávalók (2 személyre)
2 csirkemell
iglo zöldségköret
olaj, vaj
só, bors, kakukkfű
- A csirkemellet vékony szeletekre szelem. Mindkét oldalát sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítem.
- Egy diónyi vajat és egy kevés olajat hevítek a serpenyőben és a csirkék mindkét oldalát 10-15 percig sütöm, amíg szép piros színük lesz.
- Addig elkészítem a zöldségköretet. Egy wokban (normál serpenyő is megfelelő) egy kis olajat és diónyi vajat hevítek.
- Ráöntöm a fagyasztott zöldségeket, sózom, borsozom és addig főzöm őket, amíg megpuhulnak.
Mártás A - sajtmártás
Hozzávalók (2 személyre)
1 db tömlőssajt
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
8 dkg reszelt trappista sajt (lehet többféle is)
egy csokor friss bazsalikom
só, bors
Elkészítése (5 perc):
- Közepes lángon egy lábosban a tömlőssajtot és a tejszínt egy homogén anyaggá olvasztom össze.
- Belereszelem a két gerezd fokhagymát.
- Hozzáadom a reszelt sajtot és beleolvasztom
- Apróra vágott bazsalikommal, sóval és borssal ízesítem.
- Forrón tálalom a húshoz.
Mártás B - joghurtos mártás
Hozzávalók (2 személyre)
1 doboz (250 gramm) görög joghurt
1 db friss chilipaprika
2 gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja és néhány csepp citromlé
só, rózsabors, oregánó
Elkészítése (5 perc)
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...