Hozzávalók (4-6 személyre)
2 közepes fej karfiol1 nagy pohár tejföl
250 gramm zsemlemorzsa
250 gramm füstölt sajt
só, olaj
a mártáshoz: 10 dkg bacon, 2 dl tejszín, só, szárított petrezselyem, oregano
Elkészítése
- a karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom és sós vízben fél óra alatt puhára főzőm.
- a zsemlemorzsát olajban megpirítom
- elkészítem a mártást: kevés olajon megpirítom a bacont
- mikor a bacon kiengedte magából a zsírját, hozzáöntöm a tejszínt, felforralom és végül fűszerezem.
- egy tűzálló tál alját vastagon bekenem tejföllel.
- mikor készen van a karfiol, leszűröm és összekeverem a zsemlemorzsával
- a tűzálló tálban rétegzem a hozzávalókat: a tejfölre először egy réteg morzsás karfiol kerül, utána megint tejföl és ezt addig folytatom, amíg el nem fogynak az összetevők. A tetejére szintén tejföl kerül.
- Végül ráreszelem a füstölt sajtot és 15 percre berakom a mikróba, grill funkcióra kapcsolva, hogy a teteje is szép piros legyen.
- Húsimádóknak a baconos mártással, a vegáknak anélkül tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...