Jópofa vendégváró falatkák lehetnek ezek a kis csirkés finomságok, de akár főételnek is felszolgálhatjuk őket.
Hozzávalók (2 személyre)
1 csirkemell20 dkg szeletelt bacon
1 db tömlőssajt
15 dkg trappista sajt lereszelve
1 db közepes kaliforniai paprika
olaj
só, bors, rozmaring
Elkészítése
- A csirkét apró szeletekre vágom, mindkét oldalukat sózom, borsozom és rozmaringgal ízesítem.
- A tömlőssajtot összekeverem a reszelt trappistával és belekeverem az előzőleg lereszelt kaliforniai paprikát is.
- A bacon szeleteket negyedelem.
- Összeállítom: a baconre ráfektetem a bacont, a tetejére kis krémet kenek, kettébehajtom és fogvájóval összetűzöm őket.
- Először párolom a falatkákat, vízben és olajban, fedő alatt, hogy a hús belül is átsüljön. Ezt követően olajban kisütöm őket, kis lángon, hogy a bacon megpiruljon a szélén.
- Krumplipürével vagy rizzsel tálalom.
- (Ha esetleg marad ki a töltelékből, akkor felmelegítve, néhány kávéskanál vajjal kikeverve mártásként kínálható a hús mellé.)
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...