2011. november 27., vasárnap

Csirkefalatkák baconbe csavarva, sajtos krémmel töltve

Jópofa vendégváró falatkák lehetnek ezek a kis csirkés finomságok, de akár főételnek is felszolgálhatjuk őket.

Hozzávalók (2 személyre)
1 csirkemell
20 dkg szeletelt bacon
1 db tömlőssajt
15 dkg trappista sajt lereszelve
1 db közepes kaliforniai paprika
olaj
só, bors, rozmaring

Elkészítése

  1. A csirkét apró szeletekre vágom, mindkét oldalukat sózom, borsozom és rozmaringgal ízesítem.
  2. A tömlőssajtot összekeverem a reszelt trappistával és belekeverem az előzőleg lereszelt kaliforniai paprikát is.
  3. A bacon szeleteket negyedelem.
  4. Összeállítom: a baconre ráfektetem a bacont, a tetejére kis krémet kenek, kettébehajtom és fogvájóval összetűzöm őket.
  5. Először párolom a falatkákat, vízben és olajban, fedő alatt, hogy a hús belül is átsüljön. Ezt követően olajban kisütöm őket, kis lángon, hogy a bacon megpiruljon a szélén.
  6. Krumplipürével vagy rizzsel tálalom.
  7. (Ha esetleg marad ki a töltelékből, akkor felmelegítve, néhány kávéskanál vajjal kikeverve mártásként kínálható a hús mellé.)

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...