Köszönet a görögöknek, hogy kitalálták ezt a nagyszerű ételt és divatba hozták az egész világon. Persze a törökök is hozzájárultak az étel létrejöttéhez, hiszen ők adtak nevet ennek a forgatásos eljárással készült húsételnek, amikor dönernek vagyis "forgó"-nak nevezték el ezt a fogást. Én most a szendvics változatát készítem el, amit pitába tekerve tálalnak.
Hozzávalók (4 személyre)
2 csirkemell
1 uborka
1 szem paradicsom
1 db lilahagyma
1 fél fej vörös káposzta
1 marék savanyú uborka
2 pohár joghurt
egy kevés ketchup
egy kávéskanál Erős Pista
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors, kapor
Elkészítése
- A húst apró kockákra vágom, sózom, borsozom és olajban megsütöm.
- Apró kockákra felvágom a paradicsomot, felcsíkozom a vörös káposztát, a lilahagymát vékonyan felszeletelem és felkarikázom a savanyú uborkát.
- Elkészítem a joghurtos öntetet: a joghurtot simára kavarom, belereszelem a fokhagymát, hozzáadom az uborkát (amit előtte lereszeltem és kifacsartam a levét), sózom és meghintem kaporral, majd az egészet összebotmixelem.
- Elkészítem a csípős öntetet: a sűrített paradicsomot kikavarom az Erős Pistával és a ketchuppal.
- A pitát grillserpenyőben egy kicsit meggrillezem.
- Összeállítom: A pita közepébe helyezek egy kis húst, néhány kanál joghurtos öntet következik, majd a káposzta, a hagyma, a pradicsom, megint egy kis joghurtos öntet, végül a savanyú uborka és most jöhet rá a csípős szósz.
- Egy ügyes mozdulattal összegöngyölöm és tálalhatom is.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...