Ez egy igazán hagyományos és egyszerű étel, mégis számos módon fel lehet turbózni. Most én egyfajta változatot mutatok hozzá.
Hozzávalók (2 személyre)
a püréhez
1 kg burgonyasó
egy diónyi vaj
10 dkg füstölt sajt
a húshoz
4 csirkecomb (alsó)fél kaliforniai paprika
egy marék konzerv kukorica
egy szem paradicsom
só, bors, rozmaring
olaj
elkészítése
- A burgonyát meghámozom, vékony szeletekre vágom és sós vízben puhára főzőm (kb. 30 perc).
- Mikor puha, akkor leszűröm róla a vizet, összetöröm, beledolgozom a vajat és belereszelem a sajtot.
- Végül botmixerrel még jobban homogén állagúvá tehetem.
- A combok bőre alá egy kockányi kaliforniai paprikát és néhány szem kukoricát tömök, hústűvel lezárom.
- Kívülről alaposan besózom, borsozom őket és meghintem egy kevés rozmaringgal is.
- Egy tűzálló tálba teszem őket, közéjük a paradicsomot darabokban beillesztem. Olajat és vizet öntök alá és fél óráig 600 W-on grillezem.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...