2011. november 17., csütörtök

Háromsajtos sült tészta


Egy igen gazdag, olaszos jellegű tésztát készítettem, melyben a paradicsom, az olíva és a bazsalikom dominál. Utána ez a három összetevő igen fel lett turbózva, így ezzel az étellel nyugodtan tarthatunk egy húsmentes napot, mert bizonyosan jól fogunk lakni vele.

Hozzávalók (2-4 személyre)
tészta (én a nagymamám házi tésztáját használom, ami összehasonlíthatatlanul finom)
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
2 szál zöldhagyma, apróra vágva
1 marék vöröskáposzta, apróra vágva
1 diónyi vaj
1×400 gramm konzervparadicsom
3 szem friss paradicsom
fél üveg olívabogyó
1 csokor friss bazsalikom
8 dkg mozzarella
15 dkg trappista
15 dkg füstölt sajt

Elkészítése
  1. Sós vízben megfőzőm a tésztát.
  2. A vöröshagymát és a zöldhagymát vajon pirítani kezdem.
  3. Mikor már szép színe van, hozzáadom a konzervparadicsomot, a káposztát és az apróra vágott paradicsomot.
  4. Rotyogtatom egy kicsit, közben belekerül az olívabogyó, amit kézzel szétmorzsolok és a bazsalikom.
  5. Összefőzőm őket.
  6. A szószt összekeverem a tésztával, majd a sajtok felér is belekavarom.
  7. A sajtok másik felét lereszelem, összekeverem és a tészta tetejére szóróm, amit előzőleg egy tűzálló tálba helyeztem.
  8. 13-15 percig grill funkción sütöm, amíg szép piros lesz a teteje.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...