Egy igen gazdag, olaszos jellegű tésztát készítettem, melyben a paradicsom, az olíva és a bazsalikom dominál. Utána ez a három összetevő igen fel lett turbózva, így ezzel az étellel nyugodtan tarthatunk egy húsmentes napot, mert bizonyosan jól fogunk lakni vele.
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
2 szál zöldhagyma, apróra vágva
1 marék vöröskáposzta, apróra vágva
1 diónyi vaj
1×400 gramm konzervparadicsom
3 szem friss paradicsom
fél üveg olívabogyó
1 csokor friss bazsalikom
8 dkg mozzarella
15 dkg trappista
15 dkg füstölt sajt
Elkészítése
- Sós vízben megfőzőm a tésztát.
- A vöröshagymát és a zöldhagymát vajon pirítani kezdem.
- Mikor már szép színe van, hozzáadom a konzervparadicsomot, a káposztát és az apróra vágott paradicsomot.
- Rotyogtatom egy kicsit, közben belekerül az olívabogyó, amit kézzel szétmorzsolok és a bazsalikom.
- Összefőzőm őket.
- A szószt összekeverem a tésztával, majd a sajtok felér is belekavarom.
- A sajtok másik felét lereszelem, összekeverem és a tészta tetejére szóróm, amit előzőleg egy tűzálló tálba helyeztem.
- 13-15 percig grill funkción sütöm, amíg szép piros lesz a teteje.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...