Hozzávalók (2 személyre)
1 csirkemell0,5 kg burgonya
1 konzervnyi ananász (karika)
3 evőkanál vaj
2 evőkanál+még egy kevés liszt
0,5 liter langyos tej
15 dkg füstölt sajt
só, olaj, rozmaring, bors
Elkészítése
- A burgonyát meghámozom, felkarikázom és sós vízben félig puhára főzöm.
- Elkészítem a besamel mártást: felolvasztom a vajat, hozzáadom a lisztet, botmixerrel csomómentesre kavarom, majd fokozatosan belekeverem a tejet és besűrítem. Végül sóval, borssal ízesítem és még egyszer át megyek rajta a botmixerrel.
- A húst vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom, majd rozmaringos lisztbe megforgatom és kisütöm.
- Egy tűzálló tál alját vajjal kikenem, ráhalmozom a burgonyák felét, majd következik a mártás, a burgonyák másik fele, megint mártás, majd a hús, mártás, az ananászt is elhelyezem a tálban és ráöntöm a maradék mártást.
- 15 dkg füstölt sajtot reszelek a tetejére és 15 perc grillezés alatt összesütöm az ízeket.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...