2011. december 13., kedd

Babos csirke


Ez az étel aztán tényleg teli van mindenfélével. Nem is kell egy adagra sokat számolni, mert igen laktató fogásról van szó.

Hozzávalók (2-4 személyre)
1,5 fej fokhagyma, apróra vágva
20 dkg csirkemell, felkockázva
1 piros és 1 narancs kaliforniai paprika
1 db chili
3 szem paradicsom
1 ek. paradicsompüré
só, bors, római kömény
1 csokor petrezselyem
kevés olaj
10 dkg sajt
400 gramm vörösbab
2 szem burgonya, puhára főzve


Elkészítése
  1. A hagymát apróra vágom és kevés olajon el kezdem pirítani.
  2. Hozzáadom a csirkét és együtt pirítom őket addig, amíg a csirke átsül.
  3. Ezután kerül rá a két kaliforniai paprika, apró kockákban.
  4. Most fűszerezek, beledarabolom a chilit, rászóróm a petrezselymet és hozzáadom a paradicsompürét is.
  5. Végül belekerül a paradicsom, darabokban, a főtt burgonya és a bab.
  6. Összefőzöm őket, majd egy tűzálló tálba öntöm, a tetejére sajtot reszelek és sütőben pirosra sütöm a tetejét.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...