2011. december 16., péntek

Kelkáposzta főzelék

Ne haragudjatok, de kicsit tolom a tervezett menüt, mivel ma Olivér nem eszik itthon, a céges karácsonyi buli miatt, magam miatt pedig nem fogok sokat szöszmötölni a konyhában. Kelkáposzta volt a hűtőben, így ebből kellett valamit kiötölni.
A kelkáposzta pedig teli van fontos tápanyagokkal: sok fehérjét, ásványi anyagot, C- és B-vitamint tartalmaz. és nagyon finom főzeléket lehet belőle készíteni.



Hozzávalók (2 személyre)
fél fej kelkáposzta
4-6 gerezd fokhagyma
2 szem burgonya
só, bors, köménymag
liszt és olaj

Elkészítése
  1. A burgonyát meghámozom, apró darabokra vágom, a kelkáposztát lereszelem.
  2. Kevés vízben felrakom őket főni egy lábasba, amibe még belerakom a fokhagymákat és fűszerezem.
  3. Addig főzőm, amíg a burgonya is megpuhul, ezután leszedem a tűzről.
  4. Rántást készítek: a lisztet és az olajat összekavarom, hogy jó folyós állagú masszát kapjak.
  5. Egy kicsit hagyom hűlni a káposztát és utána beleöntöm lassan a rántást, hogy ne legyen csomós.
  6. A végén botmixerrel krémesítem és ízesítem még, ha szükséges.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...