A kelkáposzta pedig teli van fontos tápanyagokkal: sok fehérjét, ásványi anyagot, C- és B-vitamint tartalmaz. és nagyon finom főzeléket lehet belőle készíteni.
Hozzávalók (2 személyre)
fél fej kelkáposzta4-6 gerezd fokhagyma
2 szem burgonya
só, bors, köménymag
liszt és olaj
Elkészítése
- A burgonyát meghámozom, apró darabokra vágom, a kelkáposztát lereszelem.
- Kevés vízben felrakom őket főni egy lábasba, amibe még belerakom a fokhagymákat és fűszerezem.
- Addig főzőm, amíg a burgonya is megpuhul, ezután leszedem a tűzről.
- Rántást készítek: a lisztet és az olajat összekavarom, hogy jó folyós állagú masszát kapjak.
- Egy kicsit hagyom hűlni a káposztát és utána beleöntöm lassan a rántást, hogy ne legyen csomós.
- A végén botmixerrel krémesítem és ízesítem még, ha szükséges.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...