Ez a leves nagyon könnyen elkészíthető, mégis van egy kis olaszos beütése, így nyugodtan lehet vele brillírozni :)
Hozzávalók (2-3 személyre)
10 dkg kolozsvári szalonna1 szál répa
3 szál újhagyma
1 db salátacukkini
6 dl alaplé
10 dkg kelkáposzta
só, bors
olaj
(kevés sajt)
Elkészítése
- Olajon megpirítom a julienre vágott répát és szalonnát.
- Erre kerül a szintén julienre vágott hagyma és cukkini.
- Együtt pirítom őket egy kicsit, majd felöntöm az alaplével és felforralom.
- Hozzáadom az apróra vágott kelkáposztát, sóval, borssal fűszerezem és főzőm még néhány percig.
- Tálaláskor egy kevés sajttal meghintve is kínálhatjuk.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...