2011. december 13., kedd

Olasz zöldségleves

Ez a leves nagyon könnyen elkészíthető, mégis van egy kis olaszos beütése, így nyugodtan lehet vele brillírozni :)

Hozzávalók (2-3 személyre)
10 dkg kolozsvári szalonna
1 szál répa
3 szál újhagyma
1 db salátacukkini
6 dl alaplé
10 dkg kelkáposzta
só, bors
olaj
(kevés sajt)

Elkészítése
  1. Olajon megpirítom a julienre vágott répát és szalonnát.
  2. Erre kerül a szintén julienre vágott hagyma és cukkini.
  3. Együtt pirítom őket egy kicsit, majd felöntöm az alaplével és felforralom.
  4. Hozzáadom az apróra vágott kelkáposztát, sóval, borssal fűszerezem és főzőm még néhány percig.
  5. Tálaláskor egy kevés sajttal meghintve is kínálhatjuk.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...