Hozzávalók (4-6 személyre)
1 fej vöröshagyma
3 szál zöldhagyma
1 konzerv kukorica
1 konzerv zöldborsó
1 konzerv vörösbab
1 szál sárgarépa
1 fej zeller
8+10 dkg bacon
só, bors
olaj
kevés liszt
Elkészítése
- A zöldségeket és 8 dkg bacont (ez elhagyható) egy aprítóba teszek és masszává aprítom. (ha nincs aprítónk, akkor a botmixer is nagy segítséget jelent, illetve reszelővel is megoldható a dolog.)
- Sózom, borsozom.
- A masszából apró gömböket formázok, melyeket lisztbe forgatok és forró olajban pirosra sütöm őket.
- Sült baconnel tálalom.
- (ha a gombócok szétesnének, akkor rakjuk át egy tűzálló tálba őket, símítsuk bele a masszát és 20 percig grillezzük, így keksszé fog összeállni.)
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...