Igazi karácsonyt idéző fogás a következő. Bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, én most szederrel próbálkoztam, a lényeg, hogy a végén karácsony illata legyen a mártásnak. :)
Hozzávalók (2 személyre)
2 csirkemellsó, bors, szárított petrezselyem
400 gramm fagyasztott szeder
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl fehér, félédes bor
fahéj, szegfűszeg
Elkészítése
- A csirkét sóval, borssal, petrezselyemmel fűszereztem és 15 percre beraktam a párolóedénybe. (Ha Neked nincs párolóedényed, akkor kevés olajon süsd ki a húst.)
- A szedret egy lábasba helyezem, aláöntöm a bort és addig főzöm, amíg a gyümölcs megpuhul és szétesik.
- Hozzáadom a fahéjat, a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, majd belekeverem a cukrot is, amivel addig főzöm, amíg besűrűsödik.
- Botmixerrel krémesítem.
- Melegen, rizzsel tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...