A lecsó egy hagyományos, híres magyar fogás. Igaz eredetileg a balkán területekről származik, de ma már a magyar gasztronómia egyik alappillérének tartjék. A lecsó egy zöldségragu, egyfajta paradicsom-paprika pörkölt. Rengeteg féle módja van az elkészítésének, én most tökkel próbáltam ki.
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
egy kevés olaj
20 dkg kolbász, felkockázva
3 közepes tv paprika, felkockázva
6 szem paradicsom, apróra vágva
1 fél kaliforniai paprika, felkockázva
0,5 kg tök, felkockázva
1 szál lecsókolbász, felkarikázva
2-3 dl víz
só, bors, fűszerpaprika
Elkészítése
- A kolbászt felhevített lábosba helyezem, a zsírját kevés olajon kisütöm.
- A lábosba belehelyezem a hagymákat és a kolbászzsíron pirítom.
- Mikor a hagyma már áttetsző hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, a kaliforniai paprikát és a tököt.
- Felöntöm egy kevés vízzel és sózóm, borsozom.
- Közepes lángon addig főzőm, amíg az összes zöldség megpuhul.
- A végén hozzáadom a lecsókolbászt és még 2-3 percig főzőm.
- Ekkor kerül bele a fűszerpaprika is.
- Melegen, puha kenyérrel tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...