2011. december 5., hétfő

Sütőtökkrémleves

Egy gyors és nagyon finom levesről van szó, melyet télen igen gyakran érdemes fogyasztani magas vitamintartalmának köszönhetően.

Hozzávalók
fél kg sütőtök
egy szál répa
1 db közepes burgonya
1 db vöröshagyma
2 dl tejszín
0,5 l alaplé
olaj
só, bors


Elkészítése
  1. A hagymát megpucolom, apróra vágom, a répát meghámozom és felkarikázom, a burgonyát héjától megfosztom, felkockázom.
  2. Egy lábosba bő olajba helyezem a zöldségeket és 10 percig fedő alatt pirítom őket.
  3. Addig a tököt meghámozom és kockákra vágom.
  4. A lábosban levő zöldségeket felöntöm az alaplével és belerakom a tököt is.
  5. Felforralom, majd közepes lángon addig főzöm, amíg minden zöldség puha lesz.
  6. Hozzáadom a tejszínt, megint felforralom.
  7. Botmixerrel krémesítem, majd sóval és borssal ízesítem.
  8. Kenyérrel tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...