Egy gyors és nagyon finom levesről van szó, melyet télen igen gyakran érdemes fogyasztani magas vitamintartalmának köszönhetően.
Hozzávalók
fél kg sütőtökegy szál répa
1 db közepes burgonya
1 db vöröshagyma
2 dl tejszín
0,5 l alaplé
olaj
só, bors
Elkészítése
- A hagymát megpucolom, apróra vágom, a répát meghámozom és felkarikázom, a burgonyát héjától megfosztom, felkockázom.
- Egy lábosba bő olajba helyezem a zöldségeket és 10 percig fedő alatt pirítom őket.
- Addig a tököt meghámozom és kockákra vágom.
- A lábosban levő zöldségeket felöntöm az alaplével és belerakom a tököt is.
- Felforralom, majd közepes lángon addig főzöm, amíg minden zöldség puha lesz.
- Hozzáadom a tejszínt, megint felforralom.
- Botmixerrel krémesítem, majd sóval és borssal ízesítem.
- Kenyérrel tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...