Az első napi menü következik, spagetti helyett pennével, mivel nem sikerült tojásmentes spagettit szereznem a boltban.
A penne egy olasz, henger alakú tészta. Neve az olasz toll szó többesszáma. Olaszországban két féle típusát gyártják: létezik penne lisce, ami sima felületű és a penne rigate, ami barázdált. A penne nagy változata a pennoni. Hagyományosan al dente főzik és olyan szószokkal tálalják, mint a pesto és a mariana. Ezenkívül a tésztasaláták népszerű tésztája is.
Hozzávalók (2 személyre)
25 dkg tésztafél fej vöröshagyma
2 szál csemegehagyma
1 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
2 kávéskanál vaj
1 piros és 1 narancs kaliforniai paprika, apróra felkockázva
30 dkg koktélparadicsom, félbevágva
20 dkg bacon, apró kockákra vágva
5 dkg dió
1 pohár tejföl
só, bors, oregano
Elkészítése
- Egy lábasba helyezem a vajat és az olívaolajat, majd el kezdem hevíteni.
- A forró vajba helyezem az apróra vágott vöröshagymát, csemegehagymát és fokhagymát, majd üvegesre párolom.
- Ezután kerül bele apró darabokban a dió és a felkockázott bacon.
- Néhány percig együtt pirítom őket, mielőtt rátenném a paprikákat és a paradicsomot.
- Addig főzöm, amíg a paradicsom levet enged és az egész szószossá válik.
- Sózom, borsozom, meghintem oreganoval.
- Végül egy pohár tejfölt keverek bele.
- A tésztára csak tálalás előtt öntöm rá.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...