2011. december 21., szerda

Csirkecomb banánragun - a menü utolsó ígért receptje

Sikerült utolérni magam, kissé megkésve, de elkészítettem a banános csirkecombokat is. Mennyei íze van, a szójaszósz igazán istenivé teszi ezt a fogást. A szójaszószt a szójabab erjesztése során készült, mely folyamatnak két terméke van: egy paszta, melyet állati takarmányként használnak fel és az igazi kincset, a szószt magát. A szójaszószt leginkább az ázsiai konyhákban használják fel a főzéshez és fűszerezésre egyaránt. Kínából ered, ahol már több, mint 2000 éve alkalmazzák. Ezt a sós, földes, barnás folyadékot azonban már a nyugati konyhákban is egyre jobban kedvelik. Az étel pedig rendkívül zamatos lesz tőle.

Hozzávalók (2 személyre)


4 csirkecomb (alsó)
egy késhegyni őrölt gyömbér, só, bors
2 evőkanál szójaszósz
egy kevés olaj
2 banán
1 alma
1 szál póréhagyma
kevés kurkuma
egy fél citrom leve és héja

Elkészítése
  1. A combokat egy tálban fűszerezem: sózom, borsozom, meghintem a gyömbérrel és beleforgatom a szójaszószba.
  2. Ezután serpenyőbe helyezem, melybe előzőleg olajat hevítettem.
  3. El kezdem sütni őket a serpenyő egyik olalán, közben a másik részébe belehelyezem a darabokra vágott almát és a póréhagymát.
  4. Néhány csepp szójaszósszal meglocsolom az almát is, majd az egészet felöntöm vízzel és el kezdem fedő alatt párolni. (Ez kb. 15-20 perc)
  5. Hozzáadom a citrom levét és héját is.
  6. Ezután hozzáadom a karikákra vágott banánt is, majd a köretet megszórom egy kevés kurkumával.
  7. A csirkemelleket kiszedem, egy tűzálló tálba helyezem, a tetejüket meglocsolom a besűrűsödött "pecsenyelével) és még 15 percig sütőben grillezem őket.
  8. A köretet néhány percig még hagyom rotyogni, majd leveszem a tűzről.
  9. Mikor a húsok készen vannak, azonnal lehet tálalni, a köret melegen a legfinomabb.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...