Szumátra a világ hatodik legnagyobb szigete és a legnagyobb sziget, mely teljes területével Indonéziához tartozik. Eredeti neve Swarna Dwipa volt, vagyis Aranysziget. A szumátrai ételek gazdagon fűszerezettek és igen csípősek. Én most egy lágyabb változatot készítettem el.
Hozzávalók 2 személyre
2 csirkemell1 szál chili
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl kókusztej
fahéj, római kömény
só, bors
olaj a sütéshez
Elkészítése
- A csirkét apró kockákra vágom, sózom, borsozom és kevés olajon pirosra sütöm.
- Amíg a csirke sül elkészítem a mártást: egy fej vöröshagymát olajon övegesre párolok.
- Hozzáadok két gerezd összezúzott fokhagymát és a chilit is, kimagozva.
- Egy csipet fahéj és őrölt római kömény került bele, majd a kókusztej.
- Összefőzöm őket, majd botmixerrel krémessé varázsolom.
- A szószt hozzáöntöm a csirkéhez és néhány percig még együtt főzöm őket. Ha szükséges, akkor még ízesítem.
- Rizzsel tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...