2012. október 24., szerda

Savanyú karfiolkrémleves

Hozzávalók
1 kisebb fej karfiol
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
babérlevél
ecet
tejföl
só, bors
kevés olaj




Elkészítése

  1. A hagymát megtisztítom, felkockázom, kevés olajon el kezdem pirítani.
  2. Hozzáadom a megtisztított, felkarikázott répát és tovább pirítom.
  3. A karfiolt rózsáira szedem, hozzáadom a répához, felöntöm az egészet vízzel és néhány babérlevelet teszek a vízbe.
  4. addig főzöm az egészet, amíg megpuhulnak benne a zöldségek.
  5. Kiveszem a babérleveleket, összeturmixolom a levest, tejfölt keverek bele és ecetet öntök hozzá.
  6. Ízlés szerint sózom, borsozom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...