2012. november 18., vasárnap

Mustáros csirkemell, tepsis krumpli

Hozzávalók (2 személyre)


40 dkg csirkemell vagy csirkecomb filé
Grill fűszerkeverék
kevés olaj
só, bors
2,5 dl tejszín
2 teáskanál mustár

4 nagyobb szem krumpli
2,5 dl tejszín
só, fokhagymapor
füstölt sajt

Elkészítése
  • A csirkét beszórom a fűszerkeverékkel, sózom, borsozom és kevés olajon fedő alatt el kezdem sütni.
  • A krumplit meghámozom és sós vízben elősütöm.
  • A kérgesre sütött csirkét egy tányérra kiszedem, a kisült zsírját tejszínnel felöntöm és belekavarom a mustárt.
  • Hagyom, hogy összeforrjanak.
  • A megfőtt krumpli egy részét kivajazott tepsibe helyezem, fűszerezem, tejszínt locsolok rá és megszórom sajttal, majd jöhet megint a krumplit, a tejszín, a sajt, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére sajt kerül.
  • 15 percre belrakom a sütőbe, amíg ráolvad a sajt.
  • A csirkét a szósszal és a krumplival, melegen tálalom.


0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...