Hozzávalók (2 személyre)
40 dkg csirkemell vagy csirkecomb filé
Grill fűszerkeverék
kevés olaj
só, bors
2,5 dl tejszín
2 teáskanál mustár
4 nagyobb szem krumpli
2,5 dl tejszín
só, fokhagymapor
füstölt sajt
Elkészítése
- A csirkét beszórom a fűszerkeverékkel, sózom, borsozom és kevés olajon fedő alatt el kezdem sütni.
- A krumplit meghámozom és sós vízben elősütöm.
- A kérgesre sütött csirkét egy tányérra kiszedem, a kisült zsírját tejszínnel felöntöm és belekavarom a mustárt.
- Hagyom, hogy összeforrjanak.
- A megfőtt krumpli egy részét kivajazott tepsibe helyezem, fűszerezem, tejszínt locsolok rá és megszórom sajttal, majd jöhet megint a krumplit, a tejszín, a sajt, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére sajt kerül.
- 15 percre belrakom a sütőbe, amíg ráolvad a sajt.
- A csirkét a szósszal és a krumplival, melegen tálalom.

0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...