2011. december 19., hétfő

Fokhagymás-mustáros csirkemell

Ez egy igazán pikáns étel, a mustár különleges zamatot ad a húsnak. A mustár pedig nemcsak a különleges íze miatt kedvelhető: kiválóan orvosolja a pattanásos, kiütéses bőrt, csökkenti a vérnyomást, javítja az anyagcserét és emésztési zavarok esetén is kiváló. Gyógyhatása abban áll, hogy a szervezeten emésztetlenül átmenő magok emulziói kioldódnak.


Hozzávalók (2 személyre)
2 csirkemell
néhány karika póréhagyma
2 evőkanál mustár
2 dl tejszín
1 csokor friss petrezselyem
só, bors
olaj


Elkészítése


  1. A csirkemellett fűszerezem és mindkét oldalát pirosra sütöm.
  2. A kész csirkemelleket kiszedem, a fennmaradó olajban hagymát pirítok és hozzáadok két evőkanál mustárt.
  3. A mustárt is pirítom egíy kicsit, hogy jól kijöjjön az íze, ezután felöntöm a tejszínnel és összeforralom az egészet.
  4. Rizzsel tálalom.

2 megjegyzés:

Sándorné Kemény

és ebbe hol van a fokhagyma?

Névtelen

En mar megcsinaltam a multheten, s tobbszor is fogom, mert remek, nagyszeru, olyan finom,
fantasztikusan jo es kicsit nem az a mindennapi.......

Dí lo que piensas...